KLASİKLERİN RALLİ SEZON AÇILIŞI SAPANCA’DA BAŞLIYOR!

Klasik Otomobil Kulübü’nün ralli sezonunun açılış yarışması Geleneksel Bahar Rallisi bu yıl, 23-24 Nisan 2022 tarihlerinde Sapanca yollarında nostalji rüzgarı estirecek!

Klasik Otomobil Kulübü’nün ‘‘Geleneksel Bahar Rallisi”, 23-24 Nisan 2022 tarihlerinde, 2 gün 12 etap olarak düzenleniyor.

Rallide 1940’lı modellerden, 1980’li modellere, hemen her markadan, her biri döneminin özelliklerini taşıyan 90 klasik otomobil yarışacak. Birbirinden güzel klasik otomobiller Sapanca yollarında nostalji rüzgarı estirecek.

NG Sapanca Otel’den 23 Nisan 2022 Cumartesi günü, teknik ve idari kontrol sonrası saat 11.00’de Start alacak Ralliye, Klasik Otomobil Kulübü üyeleri, basın ve çok sayıda izleyici katılacak. Sapanca Kartepe istikametine doğru yola çıkacak yarışmacılar, öğle yemeği molası Sapanca ’nın doğal güzelliklerinin keyfine varacaklar.

Rallinin ikinci günü olan, 24 Nisan 2022, Pazar günü, saat 11.00’de yine NG Sapanca Otel’den start alacak olan etkinlik , doğal manzaraların keyfini katlayan Sapanca gölü çevresindeki yollarda gerçekleşecek. 2. Gün etabı, 16:30’da finish, sonuçların duyurulması ve kokteyl ile devam edecek. Yarışta dereceye giren ekiplere ödülleri, düzenlenen galada verilecek.

Kulüp Başkanı Durgut Berberoğlu bu yıl katılım için yoğun talep olduğunu, pandemide insanların bir arada olmayı özlediklerini söyledi. Berberoğlu Bu ralliden önce Klasik Otomobil Kulübü tarafından ücretsiz olarak Temel Ralli Eğitimleri açılarak camiaya ilk kez yarışacak katılımcılar kazandırdıklarını iletterek, “kimsenin gözü korkmasın! Trafik kuralları dahilinde hız yapmadan rekabet ediyoruz. Klasik rallileri, motorsporunun haz versiyonudur.” dedi

Berberoğlu 1990’ ten beri faaliyet gösteren Klasik Otomobil Kulübü’nde amaçlarının; “Otomobillere, bilhassa döneminde belirli özelliklere sahip olan ve artık caddelerde pek rastlanamayan klasikleşmiş araçlara ilgi duyan, bunları korumak ve tekrar çalışır hale getirebilmek için uğraşı gösteren ve bu doğrultuda fikir alışverişinde bulunmak isteyen insanların bir araya gelmelerini sağlamak.” olarak açıklıyor ve ilgi duyan herkese açık oldukları vurgusunu yapıyor.

Kulübe üye olmak için klasik otomobil tutkunu olmak yeterli!

Kulüp, pandeminin ardından normalleşme ile birlikte , çeşitli etkinlikler düzenleyerek gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında klasik otomobillerin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlamayı sürdürecek. Kulübün üyeleri arasında otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, klasik otomobil sahipleri, koleksiyoncular, müze sahipleri ve iş insanları bulunuyor. Bunun yanı sıra, var olan değerleri korumak amacını güden otomobil meraklıları da kulübe katılabiliyor. İster Anadol sahibi olsun, ister çok daha kıymetli bir aracı, hatta sıra klasik arabası olmayanlar ancak ilgi duyan herkes etkinliklere katılabiliyor.

Whatsapp İletişim Whatsapp İletişim